Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Премијер Мило Ђукановић разговарао данас са предсједником Републике Албаније Бамиром Топијем

Објављено: 18.09.2009. 22:22 Аутор: Насловна страна
Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић разговарао је данас у Будви са предсједником Републике Албаније Бамиром Топијем који борави у званичној посјети Црној Гори.

Премијер Ђукановић оцијенио је да ће посјета предсједника Топија Црној Гори дати снажан импулс даљем унапрјеђењу билатералних односа који су и у претходном периоду били на високом нивоу. Он је апострофирао квалитетну сарадњу у области одбране и унутрашњих послова, као и заједничке пројекте економског развоја, прије свега у унапрјеђењу саобраћајне инфраструктуре, енергетике, одрживог развоја и заштите животне средине.

То су области у којима двије земље интензивно могу сарађивати и у наредном периоду, оцијенио је премијер Ђукановић.

Предсједник Републике Албаније Бамир Топи истакао је да се односи двије земље интензивирају из дана у дан и изразио спремност Републике Албаније за пуну сарадњу на економском плану, као и у процесу европских интеграција. Он је оцијенио да ће нова албанска Влада управо дати нагласак на приближавању Европској унији, указујући да се двије земље заједничким пројектима могу кандидовати за привлачење средстава европских фондова.

Саговорници су указали на важност уласка читавог региона Западног Балкана у НАТО, што ће бити једини поуздан гарант дугорочне стабилности.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?