Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Делегација Црне Горе, на челу са предсједником Владе Милом Ђукановићем, учествоваће на 64. засиједању Генералне Скупштине Уједињених нација у Њујорку

Објављено: 18.09.2009. 22:45 Аутор: Насловна страна
Делегација Црне Горе, на челу са предсједником Владе Милом Ђукановићем, у којој је и министар иностраних послова Милан Роћен, отпутоваће сјутра у Њујорк, гдје ће учествовати на 64. засиједању Генералне Скупштине Уједињених нација. То ће бити прилика да се представе основни приоритети и позиција Црне Горе у односу на актуелне теме које су ове године на агенди ГС.

На маргинама засиједања биће одржани бројни мултилатерални скупови о актуелним изазовима климатских промјена, политике разоружања, бриге за здравље мајки и дјеце, борбе против разних облика дискриминације и нетолеранције, затим састанци Јадранске повеље, као и Западног Балкана и ЕУ Тројке, на којима ће учествовати високи представници Црне Горе.

Премијер Ђукановић и министар Роћен имаће низ билатералних сусрета са шефовима делегација и министрима иностраних послова земаља учесница. Планирани су и сусрети шефа црногорске делегације са највишим званичницима Уједињених Нација и других међународних организација. Предвиђено је да премијер Ђукановић говори на Генералној дебати 25. септембра.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?