Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Донација Аустрије је исказ пријатељства и подршке: Црна Гора је кредибилан члан и поуздан партнер у Механизму Европске уније за цивилну заштиту

Објављено: 07.05.2020. 20:12 Аутор: МУП
Још један контигент заштитне медицинске помоћи допремљен је јутрос у Подгорицу.

Министар унутрашњих послова Мевлудин Нухоџић је саопштио да донација медицинске опреме из Савезне Републике Аустрије представља исказ разумијевања, солидарности и пријатељства према Црној Гори.

Biro za odnose s javnošću Vlade CG„Ова помоћ је реализована у оквиру Механизма Европске уније за цивилну заштиту, чији је Црна Гора кредибилан члан и поуздан партнер“ - казао је Нухоџић. Указујући на значај донације медицинске опреме која ће додатно унаприједити наш одговор на ЦОВИД 19, министар је упутио изразе најсрдачније захвалности Влади Републике Аустрије, а посебно савезном министру унутрашњих послова, Карлу Нехамеру.

Министар Нухоџић је истакао да су Влада Црне Горе, Национално координационо тијело и укупно црногорско друштво постигли значајне резултате у борби са коронавирусом. „Ипак, ова борба није завршена. Она подразумијева даљу одговорност и дисциплину када је у питању спровођење мјера, у пуном капацитету и на сваком мјесту“ - закључио је министар.

Амбасадорка Републике Аустрије у Црној Гори Ана Јанковић изјавила је да је Аустрија државама региона, у оквиру Механизма за цивилну заштиту ЕУ, понудила помоћ у виду медицинске опреме. Додала је да цијени подршку и напоре које је уложила Влада Црне Горе у организацији повратка аустријских држављана који су се у тренутку избијања кризе налазили у Црној Гори.


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?