Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић сусрео се са предсједавајућим 64. засиједања Генералне скупштине Уједињених нација Алијем Абдусаламом Трекијем

Објављено: 26.09.2009. 07:17 Аутор: Насловна страна
Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић сусрео се са предсједавајућим 64. засиједања Генералне скупштине Уједињених нација Алијем Абдусаламом Трекијем.
Премијер је нагласио да Црна Гора придаје велики значај мултилатерализму и афирмацији улоге Уједињених нација у међународним односима. Пренио је спремност Црне Горе да активно допринесе реформи УН која ће водити снажењу ауторитета организације, као и опредијељеност Владе да буде активан партнер у глобалним напорима у проналажењу ефикасног одговора на бројне изазове климатских промјена, економске кризе и разоружања.
Предсједавајући Треки је изразио задовољство будућом сарадњом са Црном Гором, посебно имајући у виду искуство мирољубивог процеса обнове независности и политику Владе Црне Горе засновану на здравим основама и у складу са темељним вриједностима УН, што ће бити од користи и за остале чланице УН.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?