Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Прибиловић: Поштујмо мјере, није нам циљ кажњавање

Објављено: 08.05.2020. 22:19 Аутор: МЈУ
Министарка јавне управе, Сузана Прибиловић, надлежна за надзор рада Управе за инспекцијске послове, заједно са директором Управе за инспекцијске послове, Алијом Кошутом и сарадницима, обишла је данас неколико тржница и трговачких маркета како би се увјерила да се поштују мјере спречавања ширења корона вируса.

Прибиловић је посебно захвалила запосленима у маркетима и тржницама на њиховој посвећености и анагажованости у претходном периоду. 

Она је позвала грађане, послодавце и продавце да поштују све мјере, као што су и до сада, јер никоме није циљ кажњавање.
 
''С обзиром да је Министарство јавне управе задужено за надзор координисаног рада Управе за инспекцијске послове, након одржаног састанка са директором и представницима Управе, договорили смо се да данас обиђемо одређене тржнице и трговачке центре, како бисмо извршили контролу и надзор примјене мјера и наредби Владе Црне Горе'', саопштила је Прибиловић.

Она је казала да у овом тренутку још увијек постоји опасност од вируса, истакла важност поштовања мјера, првенствено ношења маски и држања дистанце у затвореним просторима, јер је ће једино такав наш однос и такво наше понашање омогућити да се и у наредном периоду, на исти начин као и до сада, боримо са овом епидемијом, да останемо здрави како ми, тако и чланови наше породице  и наши пријатељи. 

"Управа за инспекцијске послове је до сада дала велики допринос и њен рад је био значајан у преходном периоду. Управо из тог разлога сам и сама данас са њима на терену, како бих дала додатни подстицај како послодавцима, тако  запосленима, а и самим грађанима да истрајемо у поштовању мјера", оцијенила је Прибиловић.

"Знам да није пријатно ниједном послодавцу, ни продавцу да забрани грађанину улазак у објекат јер нема маску и упозори да мора држати дистанцу, али исто тако сам мишљења да када то саопштимо на лијеп начин, да ће сваки грађанин то разумјети. Исто тако знам да је нама са ових простора тешко да држимо дистанцу, да се не загрлимо и не рукујемо када се сретнемо, али треба да схватимо да је све то у нашем интересу’’, изјавила је министарка.

Она је казала да циљ овог обиласка није  кажњавање, већ превентивно дјеловање како би, у случају запаженог непоступања по мјерама, упозорили да се исте поштују. 

"Уколико убудуће дође до неког драстичнијег кршења мјера, Управа за инспекцијске послове ће то санкционисати, иако то није циљ ни нама, ни Влади Црне Горе, нити било коме у овој држави.  Из тог разлога још једном позивам  грађане, послодавце и запослене да  изречене мјере поштују како бисмо из овога изашли као побједници. Имајући у виду вријеме иза нас и оно што смо показали, ниједног тренутка немам сумњу да ћемо у томе и успјети", закључила је Прибиловић. 


МИНИСТАРСТВО ЈАВНЕ УПРАВЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?