Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић разговарао са министром енергетике и рударства Демократске Народне Републике Алжир Цхакибом Кхелилом

Објављено: 29.09.2009. 00:20 Аутор: Насловна страна
Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић разговарао је данас у Подгорици са Цхакибом Кхелилом, министром енергетике и рударства Демократске Народне Републике Алжир.

Премијер Ђукановић је изразио задовољство пријатељским односима Алжира и Црне Горе, указујући на посвећеност Црне Горе њиховом даљем развоју. У том контексту, он је истакао значај развоја економских односа и оцијенио да ће важан корак у том смјеру бити предстојеће потписивање одговарајућих међудржавних споразума који ће регулисати избјегавање двоструког опорезивања и узајамно гарантовање инвестиција. Оваква уговорна инфраструктура ће створити услове за боље контакте представника бизниса двије државе, што ће за резултат имати виши ниво укупне сарадње.

Министар Кхелил је нагласио да се ради о првој званичној посјети једног алжирског званичника Црној Гори након обнове њене независности. Он је изразио снажан интерес алжирске стране да успостави дугорочну сарадњу са Црном Гором, прије свега у економској сфери. Саговорници су потенцирали значај сарадње у енергетици и рударству, као и коришћењу потенцијала Луке Бар, као значајног регионалног дистрибутивног центра. Констатовано је да ће предстојеће усвајање стратешких закона који регулишу област енергетике и истраживања и дистрибуције нафте и гаса бити добра претпоставка за будуће црногорско-алжирске односе.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?