Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

У Црну Гору стигла медицинска опрема – донација Хрватске: У тешким временима, солидарност, заједништво и пријатељство немају цијену

Објављено: 12.05.2020. 21:00 Аутор: МУП
У Подгорицу је данас допремљена донација медицинске заштитне опреме – 50.000 комада хируршких маски, 2.000 литара медицинског алкохола, 2.000 комада визира и 1.000 комада заштитних медицинских наочара –коју је Република Хрватска упутила Црној Гори.

Министар унутрашњих послова Мевлудин Нухоџић захвалио се Влади Републике Хрватске, а посебно потпредсједнику и министру унутрашњих послова Давору Божиновићу на одличној сарадњи и данашњој донацији. „У овим тешким и захтјевним временима, солидарност, заједништво и пријатељство су неопходни и немају цијену. Црна Гора у Хрватској има искреног и правог пријатеља. То осјећају и грађани Црне Горе, а посебно цијене подршку коју Хрватска пружа Црној Гори у процесу европских интеграција“ - казао је Нухоџић.

Biro za odnose s javnošću Vlade CGМинистар Нухоџић је истакао да досадашњи резултати показују да су Влада Црне Горе, све институције и цјелокупно друштво реаговали одговорно и благовремено. „Ипак, и даље морамо поштовати мјере и ставове струке, морамо бити савјесни и одговорни, како би и ова фаза борбе против коронавируса била што успјешнија“ - закључио је министар.

Амбасадор Републике Хрватске у Црној Гори Веселко Грубишић изјавио је приликом примопредаје опреме да Хрватска жели показати Црној Гори добросусједску солидарност и похвалио сарадњу са црногорским државним институцијама током епидемије коронавируса. Нагласио је да ће Хрватска наставити да подржава Црну Гору на путу према чланству у ЕУ.

МИНИСТАРСТВО УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА


Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?