Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

У петак телеконференцијски Самит ЦЕИ под предсједањем Црне Горе

Ванредни састанак предсједника влада држава чланица Централно-европске иницијативе (ЦЕИ) одржаће се у петак, 15. маја, путем телеконференције, у организацији Владе Црне Горе и Извршног секретаријата ЦЕИ, и у сарадњи са Регионалном канцеларијом Свјетске здравствене организације (СЗО) за Европу.

На састанку, којим ће предсједавати предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић, учествоваће премијери Албаније, Бугарске, Хрватске, Молдавије, Сјеверне Македоније и Украјине као и други високи званичници из земаља чланица ЦЕИ. Специјални гости ће бити европски комесар за проширење и сусједску политику Оливер Вархељи, директор СЗО за Европу Ханс Клуге и предсједник Европске банке за обнову и развој (ЕБРД) Сума Чакрабарти.

На Самиту ће бити размотрене економске и социјалне посљедице пандемије новог коронавируса и размијењена мишљења о могућим мјерама за њихово ублажавање.

Шефови влада држава чланица ЦЕИ ће усвојити Заједничку изјаву којом се истиче значај солидарности и посвећеност региона јединственом сагледавању посљедица пандемије и заједничком дјеловању.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?