Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић примио поводом Дана Војске Црне Горе делегацију Војске на челу са начелником Генералштаба адмиралом Драганом Самарџићем

Објављено: 07.10.2009. 00:50 Аутор: Насловна страна
Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић примио је поводом 07. октобра - Дана Војске Црне Горе делегацију Војске на челу са начелником Генералштаба адмиралом Драганом Самарџићем.

Упућујући искрене честитке поводом Дана Војске, Предсједник Ђукановић је указао на значај овог празника и подсјетио на блиставу војну традицију Црне Горе. Он је изразио задовољство квалитетом и динамиком реформи система одбране и исказаном одговорношћу у рјешавању кључних безбједоносних задатака. Посебно важном је оцијењена успјешна сарадња Војске Црне Горе са стратешким партнерима на путу ка пуноправном чланству у НАТО. Предсједник Ђукановић је нагласио значај активности уништавања вишка наоружања као тренутно кључног безбједоносног проблема. Учешће Црне Горе у мировним мисијама је партнерски одговоран и афирмативан чин који Црну Гору легитимише као државу која је свјесна да у ери глобализације нема изолованих проблема, саопштио је премијер.

Начелник Генералштаба Драган Самарџић информисао је предсједника о текућим активностима и плановима везаним за даљу модернизацију Војске Црне Горе. Он је истакао да Војска ефикасно испуњава све захтјеве које се пред њом постављају у циљу приступања евроатлантским интеграцијама, чиме обезбјеђује континуирану подршку важних међународних чинилица. Процес стручног усавршавања кадра, регионално повезивање и имплементација савремених технолошких достигнућа изазови су Војске Црне Горе пред скорим приступом у Акциони план за чланство МАП.

Заједнички је констатовано да је обезбјеђивање неопходних услова за чланство у НАТО савезу гарант стабилности и економског развоја Црне Горе, која ће и убудуће, складно својим националним интересима, тежити да буде препознатљив фактор мира и сарадње у региону.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?