Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потпредсједник Симовић у Никшићу отворио водовод у Пријеспи: Заједништво у суочавању са изазовима, стварању и напретку

Објављено: 20.05.2020. 19:06 Аутор: МПРР
Отварајући новоизграђени водовод Стубички крај – Пријеспа у Никшићу, приликом данашње радне посјете овој општини, потпредсједник Владе и министар пољопривреде и руралног развоја мр Милутин Симовић казао је да је ово један од пројеката који потврђује да је заједништво гарант успјеха.

„Показали смо заједништво у одговору на изазове, заједништво у стварању и заједништво у напретку. Овај водовод само је један од бројних резултата таквог заједништва широм Црне Горе”, поручио је потпредсједник Владе.

Управо у Пријеспи, почетком фебруара, потпредсједник Симовић је представио Програм подстицаја пројеката у водопривреди за 2020. годину, када је најавио да је Влада опредијелила и за ову годину више од милион еура за изградњу 33 сеоска водовода широм Црне Горе и тиме рјешавање питања водоснабдијевања за око 3.000 домаћинстава.

Кроз пројекат водовода Стубички крај – Пријеспа, вриједности радова у износу од око 200 хиљада еура, биће обезбијеђено водоснабдијвање  за 41 домаћинставо. Водовод је званично пуштен у рад у присуству предсједника Општине Веселина Грбовића и мјештана.
  
MPRR MPRR
  
Мјештани Пријеспе посебно су истакли задовољство чињеницом да су дочекали рјешавање вишедеценијског проблема са водоснабдијевањем, да је водовод, завршен у кратком року, и то у захтјевном тренутку - у вријеме епидемије ЦОВИД 19.

“Данас смо овдје заједно да би исказали задовољство због заједничког резултата, прије свега мјештана, одговорне локалне упаве, и подршке која долази незаобилазно од Владе Црне Горе, у овом случају Министарства пољопривреде. Када се хоће може се, може се и у овако тешким условима какви су били иза нас, у условима када су се и Никшић и Црна Гора  и свијет суочавали са великим изазовом какав је корона вирус. Показали смо да се и у таквим изазовним временима могло вриједно радити и завршавати пројекти од значаја за грађане”, поручио је Симовић.

Он је истакао да завршетак овог пројекта и данашње отварање носи и симболику 20. маја - Свјетског дана пчела и то слањем поруке коју доноси управо пчелиње друштво и пчелиња заједница  – а то је да је кључ усјеха у заједништву. “Заједништво у одговорима на изазове, заједништво у стварању и напретку. Били смо заједно када смо стварали и овдје у НК и на многим другим адресама широм Црне Горе и бићемо заједно и у наредном периоду у којем ће и Никшић и цијела Црна Гора ићи путевима напретка” поручио је Симовић.

Предсједник Општине Никшић Веселин Грбовић  захвалио се Влади наподршци и у овом, једном од брјних инфраструктурних пројеката на подручју општине, посебно руралном дијелу. Он је похвалио ангажованост мјештана и сарадњу на овом захтјевном пројекту, који је подразумијевао изградњу 13 километара цјевовода, примарног и секундарног, резервоара, пумпне станице, чиме су мјетани, након 100 година, добили воду са Видрована. Похвалио је никшићки Водовод за брзо и квалитетно  одрађен посао.



ПР Служба Министарства пољопривреде и руралног развоја

 
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?