Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић разговарао са амбасадором САД у Црној Гори Родериком Муром

Објављено: 17.10.2009. 00:07 Аутор: Насловна страна
Сједињене Америчке Државе дају пуну подршку Црној Гори за будуће учлањење у Акциони план за чланство у НАТО МАП, саопштио је током разговора са предсједником Владе Црне Горе Милом Ђукановићем амбасадор Сједињених Америчких Држава у Црној Гори Родерик Мур.

Предсједник Владе Мило Ђукановић поновио је да су европске и евроатлантске интеграције стратешки спољнополитички циљеви Црне Горе. Учлањење у акциони план МАП, важан је корак за улазак у НАТО и једно од најважнијих питања црногорске спољне политике. Амбасадор Мур је истакао позитивну улогу Црне Горе у региону, напомињући да она представља важан фактор регионалне стабилности.

Премијер Ђукановић и амбасадор Мур сагласни су да двије државе имају изузетно добре односе, који су потврђени приликом недавних сусрета предсједника Владе са високим званичницима САД у Њујорку.

Током сусрета разговорано је и о подршци САД иницијативи Црне Горе за учлањење у Процес сарадње министара одбране Југоисточне Европе (СЕДМ).

Амерички амбасадор честитао је премијеру Ђукановићу почетак изградње аутопута Бар-Бољаре, највеће инвестиције у Црној Гори.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?