Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић сусрео се са амбасадором Аустрије Мартином Памером

Објављено: 17.10.2009. 01:18 Аутор: Насловна страна
Аустријски амбасадор Мартин Памер поздравио је напредак Црне Горе који је остварила у процесу европских и евроатлантских интеграција. Он је током сусрета са предсједником Владе Црне Горе Милом Ђукановићем изразио очекивање да ће Црна Гора и Аустрија и даље имати изузетно добре односе на свим пољима сарадње.

Предсједник Владе Мило Ђукановић нагласио је значај подршке коју Аустрија пружа земљама Западног Балкана на њиховом путу да постану дио европске породице. Приоритет Црне Горе су интеграције, поновио је премијер Ђукановић и изразио очекивање да ћемо успјешно одговорити на Упитник Европске комисије и током 2010. године доћи до статуса кандидата. Он је казао да је стабилност, кључно питање региона, која ће бити учвршћена чланством у НАТО.

Премијер Ђукановић и амбасадор Памер најавили су интензивнију економску сарадњу између двије државе и повећање инвестиција, уз подсјећање да се у Црној Гори већ реализује низ пројеката аустријске Агенције за развој и путем Твининг програма.

Амбасадор Аустрије Мартин Памер, који је недавно преузео дужност у Црној Гори очекује да ће двије државе, и током његовог мандата, имати изванредне односе на шта обавезују и историјска и традиционална сарадња.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?