Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић примио министра за ванредне ситуације, цивилну одбрану и отклањање посљедица елементарних непогода Руске Федерације Сергеја Шојгуа

Објављено: 23.10.2009. 00:17 Аутор: Насловна страна
Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић састао се са министром за ванредне ситуације, цивилну одбрану и отклањање посљедица елеметнарних непогода Руске Федерације и предсједавајућег руског дијела међувладиног комитета за трговину, економску и научно-техничку сарадњу између Црне Горе и Руске Федерације Сергејом Шојгуом.

Црна Гора и Русија имају традиционално добре односе на шта су поносне двије државе, оцијењено је током сусрета предсједника Владе Мила Ђукановића и министра Руске Федерације Сергеја Шојга. Премијер Ђукановић је поручио да је Црна Гора политички, економски и безбједоносно стабилна држава која се успјешно креће путем интеграција у Европску унију.

Црна Гора и Русија веома успјешно сарађују у области културе и науке. Премијер Ђукановић истакао је да и министарства иностраних послова двије земље имају изузетно добру сарадњу, која ће се формализовати и низом билатералних споразума. Добри односи Црне Горе и Русије забиљежени су на парламентарном и нивоу локалних самоуправа.

На измаку економске кризе очекује се и пораст страних инвестиција у Црну Гору, у оквиру тога и руских инвестиција, првенствено у области инфраструктуре, енергетике, туризма, казао је предсједник Владе Мило Ђукановић.

Министар Сергеј Шојгу похвалио је економску стабилност Црне Горе и у доба економске кризе, што је како истиче, доказ да Црна Гора има здраву економију. Русија је заинтересована за даљу сарадњу у свим областима, посебно у економији.

Обострано је наглашено да ће двије владе наставити да својим политикама изграђују пословни амбијент који ће бити стимулативан за даљи развој бизниса и инвестиција, речено је током разговора предсједника Владе Црне Горе Мила Ђукановића и министра Руске Федерације Сергеја Шојгуа.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?