Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопстење: Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић састао се са амбасадором Словачке Игором Фурдиком

Објављено: 26.10.2009. 23:15 Аутор: Насловна страна
Црна Гора има пуну подршку Словачке у европским и евро-атлантским интеграцијама, поручио је амбасадор Словачке Игор Фурдик током сусрета са Предсједником Владе Милом Ђукановићем.

Чланство у Европској Унији и НАТО, стратешки су циљеви Црне Горе, али и сустински, јер су приоритет реформе које ће унаприједити квалитет живота грађана Црне Горе, поновио је премијер Ђукановић.
Први показатељ за то биће видљив већ крајем године, када се очекује доношење одлуке о укидању виза. Црна Гора ће у новембру предати квалитетне одговоре на упитник Европске Комисије, најавио је премијер, статус кандидата Црна Гора очекује током 2010.
Предсједник Владе је указао и на испуњавање обавеза из програма Партнерство за мир, као и да на министарској конференцији у децембру Црна Гора очекује позив за чланство у Акциони план.

Амбасадор Фурдик је изразио спремност Словачке да својим искуством помогне Црној Гори на путу европских интеграција, прије свега у јачању административних капацитета.
Предсједник Владе и словачки амбасадор сагласни су да има простора за јачање економске сарадње двије државе. Црна Гора и Словачка наставиће да сарађују и у области културе, науке, образовања и технологије.

Током разговора предсједника Владе Мила Ђукановића и амбасадора Словачке Игора Фурдика најављена је могуцност да студенти из Црне Горе уз помоћ програма Словацке Владе Словакиа 21 студирају у тој земљи.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?