Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић примио предсједника Представничког дома Савезног парламента Краљевине Белгије Патрика Девала

Објављено: 06.11.2009. 23:10 Аутор: Насловна страна
Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић, у разговору са предсједником Представничког дома Савезног парламента Краљевине Белгије Патриком Девалом (Патрицк Деwаел) изнио је увјерење да је будућност свих држава Западног Балкана интеграција у Европску унију и НАТО. Премијер Ђукановић нагласио је важност интеграција за стабилност региона, истичући да само уједињена Европа може бити јак партнер на медјународној сцени.

Премијер Ђукановић упознао је саговорника са важним показатељима који говоре о очуваној макро-економској стабилности у Црној Гори, очекивањима скорог прихватања захтјева за чланство у МАП, И напретком који је урађен у области визне либерализације. Такође, било је ријечи И о статусу одговора на Упитник Европске комисије.

Предсједник Представничког дома Савезног парламента Краљевине Белгије Патрик Девал констатовао је да је прва посјета представника белгијског Парламента знак добре воље за унапређење билатералне сарадње. Он је изразио наду да ће, посебно након кризе, односи двије земље бити даље надоградјени и већом сарадњом у области економије, нарочито инвестиција и туризма. Предсједник Девал сматра да је Црна Гора остварила добар напредак и да има добре односе са сусједима, те да су оправдана очекивања прихватања апликације за МАП и визне либерализације од јануара наредне године.

Будући да се Белгија припрема да преузме предсједавање Европском унијом у 2010.години, предсједник Девал исказао је спремност да помогне у процесу европских интеграција, уз претходно испуњавање свих потребних критеријума од стране Црне Горе. Предсједник Дјукановић захвалио је на понудјеној подршци истакавши да ће Црна Гора безрезервно наставити активности на унапредјењу демократије и даљој хармонизацији са европским стандардима.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?