Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић упутио је Светом синоду Српске православне цркве телеграм са изразима најдубљег саучешћа поводом смрти патријарха Српске православне цркве господина Павла

Објављено: 16.11.2009. 20:55 Аутор: Насловна страна
Поводом смрти патријарха Српске православне цркве господина Павла, предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић упутио је Светом синоду Српске православне цркве телеграм са изразима најдубљег саучешћа. У телеграму са каже:

У име Владе Црне Горе и у своје лично име, упућујем вам изразе најдубљег саучешћа поводом смрти Његове Светости Патријарха Павла.

Српска православна црква и њени вјерници изгубили су духовног вођу који је својим начином живота, мудрошћу и благошћу помјерио границе духовног поимања свијета, чиме је заслужио трајно поштовање.

Смрт Патријарха Павла губитак је за цијели православни свијет и за све људе добре воље.

Ова вијест растужила је и грађане Црне Горе, који су дубоко уважавали његов духовни пут утемељен на свевременим хришћанским врлинама и његовању непролазних вриједности човјечанства.

Клањамо се његовим сјенима.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?