Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Сусрет Ђукановић - Стевен Аллен

Објављено: 17.11.2009. 01:17 Аутор: Насловна страна
Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић састао се данас са регионалним директором УНИЦЕФ-а за Централну и Источну Европу и Заједницу независних држава Стевеном Алленом.
Црна Гора има добру сарадњу са Уједињеним нацијама и организацијама из система УН-а, посебно са УНИЦЕФ-ом и УНДП-ем, констатовано је током сусрета.
Предсједник Владе изразио је захвалност на иницијативи коју УНИЦЕФ у Црној Гори показује и активностима које успјешно реализује.
Разговорано је и о могућности сарадње преко програма Регионалне школе за јавну администрацију са сједиштем у Црној Гори (РЕСПА), преко које би било омогућено да читав регион дијели искуства везана за права дјетета.
Премијер Ђукановић је поручио да упркос свјетској економској кризи, буџетски издаци за социјална давања, здравство и образовање неће бити смањивани.
Директор УНИЦЕФ-а Стевен Аллен исказао је задовољство што це премијер бити покровитељ обиљезавања 20-годишњице потписивања Конвенције о правима дјетета, као и због укупних напора које Влада Црне Горе улаже на заштити права и слобода дефинисаних конвенцијама УНИЦЕФ-а.
Договорен је наставак сарадње са канцеларијом УНИЦЕФ-а у Црној Гори, на основу програма за 2009 - 2011. годину.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?