Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Предсједник Владе Мило Ђукановић састао се са господином Димитриосом Дроутсасом који у Црној Гори борави у својству министра иностраних послова Републике Грчке

Објављено: 20.11.2009. 00:03 Аутор: Насловна страна
Грчка жели да буде покретач за земље Западног Балкана да постану дио европске породице , поручио је грчки министар Дроутсас током сусрета са премијером Милом Ђукановићем.

Нова Влада Грчке , казао је Дроутсас даће највећи приоритет ратификацији споразума о стабилизацији у прудрузивању Црне Горе Европској унији у грчком парламенту.

Предсједник Владе Мило Ђукановић захвалио је грчком министру на подршци коју та земља пружа Црној Гори и нашим сусједима на остваривању стратешког циља , чланства у ЕУ и НАТО.

Резулатати Црне Горе на том путу су очигледни што потврдјује и одлука о скором укидању виза за наше градјане, казао је премијер.

Влада ће ускоро дефинисати одговоре на Упитник Европске комисије, а почетком децембра ће их уручити Бриселској администрацији, најавио је премијер.

Предсједник Владе упознао је грчког министра са очекивањима Црне Горе да наредне године добије статус кандидата за улазак у ЕУ, а већ крајем ове удје у Акциони план , предступну организацију НАТО-а.

Министар Дроутсас подсјетио је на закључке Солунског самита који охрабрују проширење ЕУ на земље Западног Балкана, као и на оцјену грчког премијера Папандреуа да државе региона могу постати чланице ЕУ 2014. године.
Ђукановић и Дроутсас су сагласни да је стабилност кључно питање за регион, које ће на најбољи начин бити ријешено кроз европске и евроатлантске интеграције.

Током разговора констатовано је да двије државе имају изузетно добре билатералне односе као и да постоји простор за јачање економске сарадње.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?