Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

МУП представио нова лична документа: Црна Гора уводи услуге грађанима у корак са напредним друштвима

Објављено: 08.06.2020. 22:23 Аутор: МУП, Биро за односе с јавношћу
Црна Гора је одлучно почела нову фазу развоја увођењем нових личних докумената треће генерације, саопштио је министар унутрашњих послова Мевлудин Нухоџић на представљању нових личних докумената.

Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић уручио је данас у Вили „Горица“ нова лична документа истакнутим поједницима који су својим ангажманом дали важан допринос успјешној борби Црне Горе са епидемијом новог коронавируса.

Biro za odnose s javnošću Vlade CGМинистар Нухоџић је казао да ће бесплатно прва лична документа добити и дјевојке и младићи који у јуну навршавају 18 година.

„Влада и Министарство унутрашњих послова мисле и на младе. Бесплатна документа и ове године и убудуће добијаће дјевојке и младићи који пуне 18 година на Дан независности – 21. маја и на Дан државности – 13. јула“ - рекао је Нухоџић.

Како је казао, Црна Гора је одлучно почела нову фазу развоја увођењем личних докумената треће генерације.

„И ми у Министарству унутрашњих послова вриједно смо радили на технолошком развоју у свакодневном функционисању и обављању послова који су нам повјерени“ - навео је Нухоџић.

Он је казао да Црна Горе на плану дигитализације иде у корак са свијетом, за напредним друштвима која су узор у тим областима.

„Искористили смо своје потенцијале да бисмо реализовали дигиталну трансформацију наших садржаја. Тиме још једном показујемо да смо на услузи грађанима, који у нама имају поуздан сервис, али и партнера који се непрестано усавршава и прати најсавременија достигнућа. Овим утврђујемо повјерење грађана и обезбјеђујемо им ефикасније функционисање на многим пољима, те увезивање са оним услугама које ће им од сада бити једноставније, приступачније и свакако – модерније“ - рекао је Нухоџић.

Biro za odnose s javnošću Vlade CGСве то, како је казао, подразумијева лагоднији приступ и смањење трошкова. „Поносни смо што припадамо самом врху земаља које су на овом подручју направиле искорак“ - поручио је Нухоџић.

Он је истакао да су нова лична документа, такође, и потврда државног идентитета и угледа у међународним оквирима. „Није нам била водиља праћење трендова, већ дугорочни интерес грађана Црне Горе“ - навео је Нухоџић.

Према његовим ријечима, тим достигнућем постиже се не само квалитетнија умреженост, него и значајно боља безбједност. Нова лична карта, како је казао, није само документ, већ је и средство рационалнијег приступа многим сервисима.

„До јуче незамисливи, ови резултати нас охрабрују да и даље посвећено радимо, како бисмо усвајали савремене међународне праксе“ - рекао је Нухоџић. Навео је да се дигитални преображај дешава у склопу укупног преображаја и европеизације Црне Горе. „Оно што ће већ сјутра бити обавеза за све чланице Европске уније, данас је садашњост Црне Горе“ - истакао је министар Нухоџић.

Biro za odnose s javnošću Vlade CGДодао је да ће административна, институционална, економска, јавна и приватна повезаност и појединац као темељ друштва од сада бити развијенији и у функционалнијем односу. „Сигуран сам да су наши грађани са поносом пратили догађаје у којима је Црна Гора по озбиљности приступа и по оствареним резултатима била и сада је у врху глобалне борбе против опасне пандемије“ - поручио је министар Нухоџић.

Подсјетио је да је црногорско друштво у вријеме пандемије показало своје најбоље лице. „Слогу и повјерење. Храброст и знање. Јединство и солидарност“ - закључио је министар унутрашњих послова Мевлудин Нухоџић.
МИНИСТАРСТВО УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА

Промо филм-нова ЦГ лична документа: хттпс://yоуту.бе/YфБцЗгнq_О0
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?