Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Припадници система заштите и спашавања спремно дочекују сезону пожара

Објављено: 17.06.2020. 20:10 Аутор: МУП
Припадници система заштите и спашавања спремно дочекују сезону пожара, оцијењено је на данашњем састанку министра унутрашњих послова Мевлудина Нухоџића са командирима служби заштите и спашавања.

Министар Нухоџић је исказао захвалност свим припадницима служби заштите и спашавања, који су у претходним мјесецима, током борбе са коронавирусом, показали одговорност и професионалност и посвећеним и ефикасним радом учинили да грађани осјећају сигурност. „Ваша пожртвованост јасно говори због чега заслужујете наше поштовање и даља материјално-техничка улагања, са којима ћемо наставити још интензивније у наредном периоду“, саопштио је министар.

Такође, нагласио је да ову пожарну сезону дочекујемо у другачијим околностима, које захтијевају и додатну посвећеност у раду. „Расположиви ресурси, залагање и храброст ватрогасаца-спасилаца, као и очекивана одговорност грађана, разлог су да вјерујем да ће се систем заштите и спашавања успјешно супротставити пожарима и током ове сезоне. Искуство током претходне три године сарадње, потврђује да држава у вама има храбре, професионалне и одговорне појединце, који на квалитетан начин управљају ресурсима и пословима који су вам повјерени“, закључио је министар унутрашњих послова Мевлудин Нухоџић.

Констатовано је да су постојећи капацитети за гашење пожара за ову годину 600 ватрогасаца-спасилаца, 180 ватрогасно-спасилачких возила, затим око 150 добровољних ватрогасаца-спасилаца са 15 возила, а из ваздуха ће, у случају потребе, пожаре гасити три противпожарна авиона Министарства унутрашњих послова и три хеликоптера Војске Црне Горе.

Састанку су присуствовали и представници добровољних ватрогасних друштава, Директората за ванредне ситуације МУП-а и Завода за хидрометеорологију и сеизмологију.




Да ли вам је садржај ове странице био од користи?