Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар Бошковић на састанку министара одбране Сјеверноатлантског савеза

Објављено: 18.06.2020. 00:33 Аутор: Биро за односе са јавношћу МО
Министар одбране Предраг Бошковић учествује на састанку министара одбране Сјевероатланстког савеза који се, путем видео конференције, одржава 17. и 18. јуна 2020. године.

Током првог дана састанка, фокус разговора био је усмјерен на анализу безбједносне ситуације на међународном плану. Полазећи од чињенице да је НАТО посвећен непрестаном прилагођавању актуелним дешавањима на глобалном нивоу, министри одбране су констатовали да је потребно наставити са активним радом на развијању способности за пружање адекватног и правовременог одговора на потенцијалне изазове из свих стартешких праваца.

Било је ријечи о даљим корацима у циљу унапређења одвраћања и одбране Алијансе и закључено је да ће очување мира, стабилности и безбједности у цијелом евроатлантском подручју остати приоритет и у наредном периоду.

Министар Бошковић истакао је да Алијанса представља темељ јаке колективне одбране и да, сходно томе, наставља ефикасно испуњавање кључних задатака, истовремено се прилагођавајући промјенама које собом носи нови безбједносни контекст.

Осврнувши се на утицај ЦОВИД-19 кризе на функционисање Алијансе, министар је навео да је НАТО још једном демонстрирао способност да несметано и одговорно спроводи активности у циљу очувања међународне безбједности, без обзира на новонастале изазове.

МИНИСТАРСТВО ОБРАНЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?