Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Бошковић потписао Писмо намјере о сарадњи у области обуке пилота у Европи

Објављено: 19.06.2020. 18:47 Аутор: Биро за односе са јавношћу МО
На маргинама министарског састанка Сјеверноатлантског савеза, министар одбране Предраг Бошковић потписао је Писмо намјере о мултинационалној сарадњи у вези са успостављањем мреже НАТО центара за обуку пилота у Европи (НАТО Флигхт Траининг ин Еуропе – НФТЕ).

Поред Црне Горе, Писмо је потписало још десет држава чланица НАТО – Бугарска, Хрватска, Чешка Република, Грчка, Мађарска, Република Сјеверна Македонија, Португал, Румунија, Шпанија и Турска. 

mod
  
У циљу ефикаснијег коришћења постојећих капацитета за обуку пилота ваздухопловних снага чланица Сјеверноатлантског савеза, предложено је успостављање мрежа НАТО центара за обуку пилота у Европи – НФТЕ. 

Повезивањем националних и мултинационалних центара за обуку пилота у јединствену мрежу биће унапријеђена интероперабилност и смањени трошкови обука за пилоте авиона и хеликоптера, као и трошкови обука за управљање беспилотиним летјелицама. 

Биро за односе са јавношћу Министарства одбране
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?