Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Први регионални Балкатхон -интернетско такмичење о паметним дигиталним рјешењима

Објављено: 03.07.2020. 18:05 Аутор: МЕК
Регионални Савјет за сарадњу (РЦЦ-Регионал Цооператион Цоунцил) је службено покренуо први регионални догађај интернетског такмичења под слоганом „Балкатхон-Смартен уп фор тхе футуре“. Балкатхон ће бити прилика за промоцију дигиталних паметних рјешења, као и за умрежавање младих, стартапова и сл. како би заједно радили и смислили иновативне идеје и одговорили на потребе након пандемије.

Надаље, ово такмичење ће окупити младе иновативне људе, стартап компаније, центре за дигиталну иновацију, научне паркове, универзитете, мала и средња предузећа и друге различите учеснике са западног Балкана, како би заједнички радили и стварали нове идеје и рјешења која се могу имплементирати у цијелој регији.

Предложене теме за Балкатхон су: паметни туризам, платформа за дигитално учење и рјешења за плаћања путем Интернета. За сваку тематску ставку побједницима ће се осигурати награда у износу од 10 000 ЕУР.

Поступак регистрације почео је 1. јула 2020. године и траје до 12. јула 2020. године, у 12:00 часова. 


Више информација о регистрацији и захтјевима потражите на линку:

МИНИСТАРСТВО ЕКОНОМИЈЕ
БИРО ЗА ОДОСЕ С ЈАВНОШЋУ


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?