Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Медицинарима у Војсци Црне Горе веће плате и до 300 еура

Објављено: 30.07.2020. 20:21 Аутор: Биро за односе са јавношћу МО
Министарство одбране припремило је Уредбу о измјенама и допунама зарада лица у служби у Војсци Црне Горе, коју је данас усвојила Влада. Према том документу медицинском особљу мјесечна зарада се увећава до 300 еура.

Узимајући у обзир ово повећање зарада, као и то да Министарство одбране редовно врши упућивање љекара из Војске Црне Горе на специјализацију, постиже се главни циљ измјене и допуне важеће Уредбе, пуна попуна квалитетним кадром Војно-медицинског центра, а самим тим и побољшање нивоа услуга које пружа тај центар. 

Примјена Уредбе отпочеће 1. септембра 2020. године, а средства неопходна за њено спровођење до краја године обезбијеђена су буџетом.

Подсјећамо да је Законом о одбрани прописано да Министарство одбране обезбјеђује здравствену заштиту лица у служби у ВЦГ и запослених у Министарству одбране, а измјенама и допунама Закона о здравственој заштити дата је могућност да здравствену заштиту Министарство обезбјеђује и члановима њихове уже породице. Здравствену заштиту наведена лица могу остваривати у Војно-медицинском центру ВЦГ. 

Министарство одбране наставља предано да ради и да брине о својим запосленима, да води рачуна о њихвој егзистенцији, како је то било и до сада. 
  
Биро за односе са јавношћу Министарства одбране
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?