Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење за јавност: Министарство економије почело реализацију ИИИ пакета мјера

Објављено: 03.08.2020. 02:01 Аутор: Министарство економије
Министарство економије је расписало Јавни позив за учешће у поступку додјеле средстава за Програм за унапређење конкурентности привреде за 2020. годину. 

За овај програм који обухвата 17 програмских линија од којих је једанаест финансијске подршке, двије програмске линије нефинансијске подршке, као и четири програмске линије које ће се упоредо промовисати и спроводити, опредијељено је 5,080 милиона еура.

Право учешћа у Програму имају домаћа привредна друштва, постојећи и потенцијални предузетници, занатлије и кластери, а сви апликанти појашњења могу добити путем маил адресе: програми@мек.гов.ме.


Такође, у оквиру ИИИ сета мјера подршке привреди од 1.августа је почео Програм за субвенционисање зарада у циљу ублажавања негативних ефеката епидемије новог корона вируса. За овај Програм је до краја године опредијељен је износ од 18 милиона еура за зараде запослених кроз субвенције, за 25.000 запослених, односно за 3.500 предузећа.

Захтјеви за субвенције се подносе, као и у претходном периоду, електронским путем и употребом дигиталног сертификата (уз обавезу претходног подношења ИОППД) посредством електронског сервиса „Програм за додјелу субвенција“ који је реализован на порталу Пореске управе Црне Горе (хттпс://епријава.таx.гов.ме/ТаxисПортал). Предузетници који не посједују дигитални сертификат за рад са е-сервисима Пореске управе Црне Горе, захтјев подносе уношењем тражених података на web страници хттпс://www.субвенције.ме, уз претходно поднешени ГППФЛ/ЗПО образац.

МИНИСТАРСТВО ЕКОНОМИЈЕ
БИРО ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ

Текст Јавног позива можете наћи овдје.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?