Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потпредсједник Симовић задовољан постигнутим у Голубовцима: Урадили смо доста, настављамо заједно и још снажније

Објављено: 05.08.2020. 20:30 Аутор: МПРР
MPRR
Током радне посјете градској општини Голубовци, гдје је на терену представио резултате подршке Владе произвођаима у повртарској и ратарској производњи, потпредсједник Владе и министар пољопривреде и руралног развоја мр Милутин Симовић са сарадницима састао се са представницима ГО Голубовци на челу са Тањом Стајовић.

Потпредсједник је казао да је охрабрен потврдом из локалне управе да су пољопривредници задовољни подршком Министарства у реализацији производње и пласману производа у сезони пуној изазова усљед пандемије. Симовић је подсјетио да је Влада пажљиво пратила те изазове и да је у оквиру ИИ пакета мјера реализовала посебне за сектор пољопривреде, вриједне 17 милиона еура. Реализацијом ових мјера ублажене су посљедице пандемије, обезбијеђена  стабилност тржишта и спријечени поремећаји, посебно у производњи лубенице и кромпира. 

Резимирајући пројекте који су реализовани у сарадњи са Владом и Главним градом у претходним годинама, од изградње булевара, средњеMPRR мјешовите школе, путева, водовода и других, Симовић је оцијенио да је у Голубовцима урађено доста на унапређењу инфраструктуре и стварања претпоставки за развој предузетништва и бољи квалитет живота. Само у области пољопривреде у посљедње три и по године градска општина подржана је са око 2 милиона еура. 

„Подржаћемо даљи развој ове општине и у наредном периоду, још више, јер то припада Голубовцима, вриједним становницима овог подручја и одговорној локалној управи која се показала као добар сервис грађанима“, казао је потпредсједник Владе. 

Предсједница ГО Голубовци Тања Стајовић посебно је нагласила ефекте изузетне сарадње са Владом, посебно Министарством пољопривреде, као и Главним градом. Она је казала да се наставља реализација започетих пројеката, какав је пут Голубовци – Матагужи, али да се посвећено планирају и нови, међу којима је и уређење трга у Ановима. Она је, између осталог, казала да ће у наредне двије године бити завршена сва расвјета и сви потребни водоводи на овом подручју, док за насипањем путева постоји потреба у континуитету. Стајовић је казала и да постоји потреба за градњом нових вртића, због раста броја дјеце предшколског узраста.

И ове године подршка за насипање путева 

Потпредсједник Симовић је саопштио да ће Министарство и ове године подржати насипање локалних путева, и то у износу од 40.000 еура, са сугестијом да се радови заврше на вријеме док погодују временске прилике. 

Потреба градње нових вртића за потпредсједника Симовића је још једна потврда да се из овог подручја не одлази, да се препознају искораци и све бољи услови да се у Голубовцима живи и ствара. Влада ће наставити бригу о дјеци и на овом подручју, са посебном пажњом на политике унапређења предшколског образовања.

Потпредсједник Симовић као предсједник НКТ, похвалио је напоре локалне управе на поштовању мјера за спрјечавање ширења ЦОВИД 19 и сугерисао да наставе да дјелују савјетодавно и подстичу поштовање препорука од стране, грађана, предузетника и локалних служби, у циљу очувања здравља.   

ПР Служба Министарства пољопривреде и руралног развоја

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?