Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић у Улцињу: Влада ће и даље помагати да пребродите кризу, али морате искористити све потенцијале и у будућности носити наш туристички развој

Предсједник Владе Душко Марковић саопштио је данас на крају радне посјете Улцињу да је охрабрен започетим инфраструктурним пројектима и унапријеђеним хотелским садржајима, да ће Влада и даље помагати Улцињу да преброди ударац задат епидемијом коронавируса, те да Улцињ мора искористити све своје потенацијале и носити туристички развој Црне Горе и у наредним годинама.

„Током данашње посјете Улцињу јасно сам се увјерио какав је тежак ударац нанијела пандемија корона вируса нашем туризму. Немогуће је било избјећи озбиљне посљедице које је читав свијет претрпио ових мјесеци, па и оне најразвијеније туристичке дестинације. На данашњи дан Улцињ је ранијих година био препун туриста, а видите како данас изгледа шеталиште поред Мале плаже... Трпи дакле туризам, али и пољопривреда, трговина, саобраћај, трпи наравно и општински буџет, и у Влади смо веома свјесни да морамо изналазити начине за помоћ привредницима и за функционисање локалне самоуправе. Наша три досадашња пакета финансијске помоћи иду у том правцу и вјерујем да смо у значајној мјери ублажили посљедице смањених привредних активности у претходних пола године“ – казао је на крају посјете предсједник Владе.

Развој је најбољи одговор на глобалну кризу


„За потпуни опоравак требаће и вријеме, али и наставак инвестиционих активности не чекајући да пандемија прође. У том смислу, охрабрује ме оно што сам данас видио у Улцињу, када су у питању започети инфраструктурни пројекти, али и унапређење хотелских садржаја. Потпуном реконструкцијом хотела Пензијско-инвалидског осигурања створили смо квалитетне услове за боравак наших пензионера током цијеле године; а посебно ме радује што, без обзира на вријеме корона кризе, креће и изградња првог хотелско туристичког ризорта у захвату Велике плаже. Уз већ заокружени ризорт Каризма групе, мијења се и лице Велике Плаже, а нова Влада ће се фокусирати и за изналажење најбољег рјешења за валоризацију Ада Бојане“ – казао је предсједник Владе Црне Горе.

Обновљени Хотел ПИО, који је данас отворио премијер, инвестиција је вриједна 2,6 милиона еура.

Предсједник Владе је обишао и градилиште туристичког комплекса на Великој плажи.

Захвалност привредницима на подршци Влади резултатима који су неспорни

Премијер је током радне посјете Улцињу разговарао и са локалним привредницима.

Изразивши им захвалност за напоре које су улагали све вријеме пандемије као и на солидарности предсједник Марковић је посебно истакао важну подршку привреде напорима Владе током цијелог њеног мандата.
   
Премијер је истакао да није изостао ни одговор Владе те да је у вријеме пандемије 163.000 запослених добило директну помоћ, а у три мјесеца је само на основу електронске пријаве за три мјесеца подијељено 40 милиона еура подршке привреди.

Влада подржава пројекте улцињске пољопривреде

Премијер Душко Марковић је обишао и пољопривредни комплекс компаније Воли Шасу и саопштио да Влада види озбиљне потенцијале за развој пољопривреде у улцињској општини.

„Производи из Улциња већ су у значајној мјери присутни у нашим трговинама и Влада ће бити спремна да подржи такве пројекте, како би се смањивала увозна зависност у односу на оно што и сами можемо да произведемо и квалитетније, и јефтиније“ – казао је предсједник Владе.

И подршка Владе и сопствени потенцијали

Премијер Душко Марковић је на крају посјете поручио Улцињанима да могу и даље рачунати на подршку Владе.

„Влада ће и у наредном периоду изналазити начине да помогне овом граду да преброди ударац кризе због корона вируса, а сви заједно морамо гледати у будућност и остваривати визију убзаног развоја овог краја. Улцињ мора искористити све своје потенацијале и носити туристички развој Црне Горе и у годинама које су пред нама“ – поручио је на крају радне посјете Улцињу предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић.

У радној посјети Улцињу је са предсједником Владе био и министар финансија Дарко Радуновић.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?