Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потпредсједник Симовић у Петњици: Најбољи одговор на кризу је развој и на томе ћемо истрајавати

Објављено: 11.08.2020. 23:40 Аутор: МПРР
MPRR MPRR
  
„Влада у континуитету улаже напоре у правцу унапређења квалитета живота и услова рада у Петњици. Реализовани су бројни пројекти у областима путне и енергетске инфраструктуре и водоснабдијевања. Евидентан је замах у области пољопривреде, посебно међу младима. Све ово охрабрује и указује да Петњица одговорно и посвећено иде напријед. Пред нама је још доста посла који ћемо урадити заједно“ казао је потпредсједник Владе и министар пољопривреде и руралног развоја мр Милутин Симовић на састанку са предсједником Општине Петњица Самиром Аговићем и сарадницима.

У наставку посјете потпредсједник Симовић је обишао водовод „Муровско врело“ у који су Влада и локална самоуправа до сада инвестирали више од милион еура. Урађено је више 16 км примарне и започета изградња секундарне мреже. Овим водоводом ријешиће се водоснабдијевање за преко 700 домаћинстава.

У МЗ Годочеље потпредсједник Симовић се састао са пољопривредницима Петњице са којима је раговарао о текућим изазовима са којима се произвођачи суочавају: инфраструктури, пласману производа и програмима подршке.

Прошле године у Петњици урађено је 10км асфалтних сеоских путева, а ове године у току је изградња 18км. Само кроз пројекте Министарства пољопривреде у посљедње двије године у Петњици је изграђено око 6км асфалтних путева. 

„Најбољи одговор на кризу је развој и на томе ћемо истрајавати“ казао је потпредсједник Симовић.

Након састанка са пољопривредницима, потпредсједник Симовић је посјетио пољопривредно газдинство Шаботића у МЗ Туцање и газдинство Ивезића у МЗ Азање.


ПР Служба Министарства пољопривреде и руралног развоја

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?