Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потпредсједник Симовић: Грађани и произвођачи из Берана имаће и даље пуну подршку Владе

Објављено: 13.08.2020. 00:10 Аутор: МПРР
Služba za odnose s javnošćuMPPR
    
Потпредсједник Владе и министар пољопривреде и руралног развоја мр Милутин Симовић разговарао је данас са пољопривредницима са територије МЗ Полица, у Беранама.

„Састали смо се у специфичним условима, са маскама и прописаном дистанцом. Међутим, Влада није и неће правити дистанцу са потребама грађана Берана. Напротив!, поручио је Симовић том приликом.

Он је подсјетио да је само кроз пројекте Министарства пољопривреде и руралног развоја у посљедње двије године у Беранама изграђено око 11км асфалтних сеоских путева, чиме се допринијело унапређењу квалитета живота мјештана у руралним подручјима ове општине и створене претпоставке за даљи развој локалне економије. 

Такође, кроз бројне мјере бесповратне подршке Министарство пољопривреде је у претходне три и по године поџало беранске пољопривреднике и предузетнике са готово 4 милиона еура.

„Подршка расте из године у годину, а кроз ИИИ пакет Владиних мјера отварају се нове шансе за предузетнике у сектору пољопривреде.

Бројни капитални пројекти чија је реализација у току отварају нове перспективе сјевера. поред значаја аутопута, изградња пута Лубнице – Језерине - Колашин приближиће Беране Подгорици и приморју за 40км. Произвођачима то значи ближе тржиште и конкурентније цијене, а грађанима доноси нове могућности и квалитет живота“, поручио је потпредсједник Симовић из Берана.

ПР Служба Министарства пољопривреде и руралног развоја
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?