Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар Нухоџић: Пријетње, са ма које адресе да долазе, неће проћи – Држава и њене институције гарантују свима мир, сигурност и безбједност

Објављено: 28.08.2020. 19:05 Аутор: МУП
„Пријетње – са ма које адресе да долазе – неће проћи. Као што не може проћи ни пропаганда да ће држава изазвати удар и инциденте. Али су зато институције спремне да одбране државу свих њених грађана. Учинићемо све да се избори одрже у демократској атмосфери, без инцидената, како то приличи Црној Гори која је дио најјаче евро-атлантске породице слободних и уједињених држава свијета, Црној Гори која је окренута европској будућности. Поручујем грађанкама и грађанима да држава и њене институције гарантују свима мир, сигурност и безбједност. И 30. августа и након 30. августа“, поручио је министар унутрашњих послова Мевлудин Нухоџић.

Министар је саопштио да пријетеће поруке са друштвених мрежа и у оквиру политичких кампања, обавезују државу и њене институције да одговорно процјењују ситуацију. „Свједочимо обнављању већ познатог сценарија – пријетњи да ће се изборног дана, који би требао бити празник демократије и исказ слободне воље већине, десити покушај дестабилизације Црне Горе. Сви они који позивају на сукобе треба да знају да ће држава заштитити мир, мултиетнички и мултивјерски склад и одбранити Црну Гору као грађанско друштво. Држава никоме не пријети, али је обавеза сваке озбиљне и одговорне власти, да очува мир и стабилност. Институције су спремне да одлучно одговоре на сваки покушај насилног понашања“, нагласио је Нухоџић.

Министар је навео да нико нема право да у нашој државној кући, у којој смо сви своји на своме и сви међу својима, наруши суживот и мир које смо сачували и у најтежим временима. „На то немају право ни овдашњи ни увезени авантуристи, неспремни да прихвате правила демократије. Грађанке и грађани Црне Горе, у то сам увјерен, као и увијек до сада, одољеће провокацијама и показати мудрост, зрелост и достојанство“, казао је министар унутрашњих послова Мевлудин Нухоџић.
     
МИНИСТАРСТВО УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА
  

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?