Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић и амбасадорка Мадокс: Важно да Црна Гора настави европски и евроатлантски курс

Објављено: 29.09.2020. 19:13 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе
Црна Гора и Уједињено Краљевство Велике Британије и Сјеверне Ирске имају одличне билатералне односе, добру сарадњу на политичком нивоу коју је потребно додатно оплеменити снажнијим економским везама, саопштио је предсједник Владе Душко Марковић на састанку са новом британском амбасадорком у Подгорици Карен Мадокс.

„Веома смо поносни и захвални за партнерство, сарадњу и подршку коју смо добијали од УК на путу европских и евроатлантских интеграција“, казао је премијер Марковић.

Констатујући да је остварена сарадња у бројним сферама, предсједник Владе је посебно истакао подршку у области владавине права и јачању институција.

Амбасадорка Мадокс је истакла да ће бити посвећена даљем унапређењу сарадње између УК и Црне Горе те да се нада да ће ускоро бити потписан Споразум о партнерству, трговини и сарадњи који ће бити основ за снажење економске сарадње двије земље.

Подсјетила је и да су двије земље заједно радиле на унапређењу пословног амбијента и конкурентности, енергетици, иновацијама и дигиталној агенди те да ће се подршка наставити у тим, али и свим другим областима у којима су остварени значајни резултати – владавини права, одбрани, образовању.

Саговорници су се сагласили да је од изузетног значаја да Црна Гора настави свој европски и евроатлантски курс, а амбасадорка Мадокс је казала да ће УК наставити да пружа подршку у том правцу.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?