Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић са амбасадором Нађијем: Румунија је снажан пријатељ Црне Горе

Објављено: 12.10.2020. 18:39 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе
Црна Гора и Румунија су партнерске и пријатељске државе, које своје одличне политичке билатералне односе треба да ојачају снажнијом економском сарадњом, оцијењено је на састанку предсједника Владе Душка Марковића и амбасадора Румуније Фердинанда Нађија.

„На путу евроатлантских и европских интеграција имали смо континуирану подршку Румуније. Та подршка је увијек била снажна, партнерска и пријатељска“, рекао је премијер Марковић који је Нађија примио у опроштајну посјету и том приликом му захвалио на личном залагању за напредак Црне Горе.

Амбасадор Нађи је рекао да је свједочио великом прогресу Црне Горе, те да је посебно поносан што је за вријеме његовог мандата наша држава постала чланица НАТО-а.

„Румунија је била, јесте и биће снажан подржавалац и пријатељ Црне Горе“, рекао је амбасадор Нађи.

Саговорници су се сагласили да је важно остати посвећен спољнополитичким циљевима Црне Горе, да она треба да буде снажна чланица НАТО-а, те држава која ће предано радити на испуњавању услова за пуноправно чланство у ЕУ.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?