Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Инфо дан о Еурека програму „Начин пријављивања и учешће“, 02. новембар 2020. године, (зоом састанак)

Објављено: 19.10.2020. 22:09 Аутор: Министарство науке

Министарство науке Црне Горе и Привредна комора, у понедељак, 02. новембра 2020. године, организују Инфо дан путем Зоом апликације са почетком у 10:00 часова, на тему „Начин пријављивања и учешће у Еурека програму“.

Еурека је европска мрежа за финансирање тржишно оријентисаних пројеката истраживања и развоја с циљем јачања европске конкурентности кроз подршку предузетништву, истраживачким центрима и универзитетима. Намјера овог програма је да подстакне мала и средња предузећа на сарадњу са међународним партнерима у покретању истраживачко-развојних и иновативних активности, као и на улагање у истраживања и развој у циљу јачања њиховог иновативног капацитета.

Министарство науке годишње објављује Конкурс за суфинансирање научноистраживачке и иновативне дјелатности у оквиру којег се суфинансирају пројекти сарадње истраживачких установа и предузећа из Црне Горе, који се односе на учешће ових установа/предузећа у својству координатора или партнера на ЕУРЕКА пројектима.

Основни циљ инфо дана је да се заинтересовани представници привреде и универзитета упознају са бенефитима, искуствима и начином учешћа у овом програму.

Детаљне информације о Еурека програму сазнајте на инфо дану.

У циљу успјешне реализације догађаја, молимо да одредите представнике из ваше установе и да што прије пријавите учешће на е-маил адресу: иван.томовиц@мна.гов.ме.

Телефон за информације је: 020 405 342.

Агенду догађаја можете преузети ОВДЈЕ

Позивно писмо Еурека инфо дан.пдф


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?