Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Акција „Мотоцикл“: Санкционисан је 131 возач мотоцикала

Објављено: 28.10.2020. 17:11 Аутор: УП
Саобраћајна полиција реализовала је оперативну акцију „Мотоцикл“ која је за циљ имала појачану контролу ове категорије учесника у саобраћају са посебним акцентом на контролу починилаца најтежих саобраћајних прекршаја.

Током реализације акције контролисано је 368 возача мотоцикала. Због почињених прекршаја санкционисан је 131 мотоциклиста, док је у складу са законом из саобраћај искључен 45 возача мотоцикла.

Најчешћи прекршаји које је саобобраћајна полиција током ове оператовне акције регистровала били су управљање мотоциклом без положеног возачког испита или одговарајуће категорије, управљање мотоциклом којем је истекла важност регистрације, управљање мотоциклом без заштитне кациге и прекорачење дозвољене брзине.

Имајући у виду да су мотоциклисти једна од посебно угрожених категорија учесника у саобраћају, користимо прилику да још једном апелујемо како на возаче мотоцикла, тако и на остале учеснике у саобраћају, да своје понашање прилагоде условима и стању на путу поштујући саобраћајне прописе и тако допринесу својој и безбједност и осталих учесника у саобраћају.

Управа полиције ће и у наредном периоду, како кроз превентиве, тако и репересивне активности и појачане контроле, настојати да утиче на поштовање закона и понашање учесника у саобраћају у циљу смањена броја саобраћајних незгода са најтежим посљедицама.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?