Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Телеграм саучешћа министра Богдановића поводом смрти Зорана Живковића

Објављено: 18.11.2020. 16:43 Аутор: Министарство културе
Министар културе Александар Богдановић упутио је данас телеграм саучешћа поводом смрти Зорана Живковића, истакнутог црногорског продуцента, дугогодишњег директора Филмског фестивала Херцег Нови-Монтенегро филм фестивала, предсједника Савјета Филмског центра Црне Горе и предсједника Селекционе комисије за избор црногорског кандидата за награду Оскар.

„С осјећајем изразите туге примили смо вијест о изненадном одласку Зорана Живковића, нашег великог и поштованог пријатеља и колеге, истинског професионалца и прегаоца, који је цијелог живота неуморно, с посебном емоцијом и жаром, био привржен црногорској култури и кинематографији“, наведено је у телеграму саучешћа.

Министар Богдановић у телеграму је истакао и да је Живковићев продуцентски ангажман оставио неизбрисив траг у бројним филмским пројектима, музичким програмима, позоришним представама и домаћим и међународним фестивалима и манифестацијама.

„Поред тога, његово име било је синоним за сва културно-умјетничка дешавања у Херцег Новом, граду у којем је са посебним сензибилитетом и поносом градио умјетнички и стваралачки кредибилитет. Памтићемо га и као племениту личност која се ријетко сријеће и бити захвални за дугогодишњи допринос развоју, унапређењу и афирмацији црногорске културе.Увјерени смо да цјелокупна црногорска умјетничка и стваралачка заједница искрено жале због његовог одласка и да саосјећају са породицом у великом и ненадокнадивом губитку“, наведено је у телеграму министра Богдановића.

Министарство културе
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?