Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Акција „Стоп нерегистрованим возилима“

Објављено: 10.11.2020. 17:35 Аутор: УП
У оквиру планираних мјера и активности у циљу унапређења стања у области безбједности друмског саобраћаја, службеници саобраћајне полиције су у црногорским градовима спроводили оперативну акцију „Стоп нерегистрованим возилима ".

Циљ акције је био појачана контрола свих категорија возила са посебним акцентом на проналажење возила којима је истекла важност регистрације а која као таква супротно закону учествују у саобраћају.

Током реализовања акције контролисано је 2.708 возила.

Због почињених прекршаја у складу са Законом о безбједности саобраћаја на путевима санкционисан је 431 возач од чега је 207 возила искључено из саобраћаја.

Овај податак посебно забрињава имајући у виду ризике и посљедице које могу изазвати возачи који управљају нерегистрованим и технички неисправни возилима поред тога што оваквим понашањем свјесно крше закон и доводе у опасност, како своје животе, тако и живите својих сапутника и осталих учесника у саобраћају.

Још једном апелујемо на возаче да поштујући саобраћајне прописе допринесу својој и безбједности осталих учесника у саобраћају и подсјећамо да управљање нерегистрованим и технички неисправним возилом у јавном саобраћају не може имати било какво рационално оправдање.

Службеници саобраћајне полиције ће, у складу са Законом, поред редовних активности, наставити са спровођењем појачаних контрола и циљаним акцијама како би се неодговорно понашање појединих возаћа и осталих учесника у саобраћају свело на најмању могућу мјеру.


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?