Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Дијалог са локалним властима и цивилним сектором о рјешавању стамбеног питања породице Бериша

Објављено: 01.12.2020. 21:12 Аутор: ММП

Министарство за људска и мањинска права (МЉМП) препознаје и похваљује успјешне акције Општине Херцег Нови у циљу социјалне инклузије Рома и Египћана истакао је савјетник у МЉМП Сокољ Беганај на састанку са предсједником Општине Херцег Нови Стеван Катић.

 На радном састанку представника локалне управе, Министарства за људска и мањинска права и НВО „Млади Роми“ дискутовано је о начинима помоћи 20-чланој ромској породици Бериша, расељеним лицима са Косава са сталним настањењем у Херцег Новом, којој  у наредним данима пријети исељење из неформалног објекта у којем годинама бораве. Породицу Бериша чине двије жене и 18 дјеце који би могли остати без крова над главом. 

 Током сусрета разматрано је неколико рјешења која би могла бити примјенљива у конкретном случају и договорени наредни кораци које ће учесници састанка предузети са циљем да се породици Бериша обезбиједи привремени смјештај у којем ће породица привремено боравити.

 На састанку је констатовано да је непходно заједничким ангажовањем свих релевантних актера, осим привременог рјешења, настојати да надлежни органи у чијем дјелокругу рада је  рјешавања социјалих питања, обезбиједе трајно рјешење стамбеног питање ове породице. Похвално је то што је Општина Херцег Нови изразила спремност да обезбиједи земљиште на ком би, посредством Регионалног стамбеног програма или уз подршку неког другог донатора, био изграђен објекат који би осигурао трајно рјешење једног од егзистенцијалних питања ове породице.

Састанку у кабинету предсједника Општине присуствовали су и предсједник Скупштине општине Херцег Нови Никола Самарџић, потпредсједница Општине Весна Самарџић, савјетница у МЉМП, Одјељену за унапрјеђење и заштиту права Рома и Египћана Мирела Рамциловић и Самир Јаха, извршни директор НВО „Млади Роми“.

 

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?