Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Братић и Сантандер: УНИЦЕФ један од најважнијих партнера у области образовања

Објављено: 15.12.2020. 20:58 Аутор: ПР служба Министарства просвјете

Министарство просвјете, науке, културе и спорта и УНИЦЕФ су природни партнери када је ријеч о питањима дјеце и младих, а у доба пандемије које је донијело нове изазове, сарадња мора бити још чвршћа, поручили су на састанку министарка просвјете, науке, културе и спорта, Весна Братић и шеф канцеларије УНИЦЕФ-а у Црној Гори, Хуан Сантандер.

На састанку је било ријечи о наставку школске године и важности похађања наставе у школама за све ученике, при чему је министарка Братић упознала господина Сантадера са предузетим корацима за организацију другог полугодишта и намјери да се размотре све могућности како би се дјеци пружило адекватно знање у тренутним епидемиолошким условима.

pr

Она је казала да се циљеви Министарства просвјете, науке, културе и спорта и УНИЦЕФ-а подударају, те да ће се наставити добра сарадња на пољима инклузивног образовања, раног и предшколског васпитања и образовања, превенције вршњачког насиља, те рада на унапређењу и једнакости у образовању.

Сантандер је поздравио предузете активности на организацији другог дијела школске године, те нагласио да је један од највећих приоритета УНИЦЕФ-а отварање могућности да сва дјеца похађају наставу у школи у безбједном окружењу. У том смислу, он је изразио спремност УНИЦЕФ-а да пружи подршку у будућим активностима.

PR

Истакао је да су међу приоритетима у наставку сарадње дигитализација у образовању кроз системски приступ који подразумијева развој платформе за дигитално учење и координацију свих актера и учесника у овом процесу, развој социо-емоционалних вјештина, рад на увезивању постојећих база података и даљем унапређењу употребе статистичких података у области образовања, као и рад на заједничкој свеобухватној анализи сектора образовања, која је у припреми. Као једна од приоритетних активности наглашена је и подршка УНИЦЕФа у припреми нове стратегије за младе.

Саговорници су се сагласили да ће се уз наставак сарадње на стратешком нивоу, те на постојећим заједничким пројектима, будућа сарадња фокусирати и на изазове које доноси пандемија коронавируса, с посебним акцентом на помоћ дјеци из рањивих категорија.

ПР служба Министарства просвјете, науке, културе и спорта

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?