Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Кривокапић: Чланство у ЕУ главни циљ Владе ЦГ

Објављено: 15.12.2020. 16:30 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе

Предсједник Владе Црне Горе Здравко Кривокапић казао је након састанка са специјалним представником ЕУ за Западни Балкан и дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком, да се нада да ће Црна Гора кроз интезивну сарадњу са Европском унијом остварити главни циљ, а то је чланство у ЕУ.

„Захваљујем се господину Лајчаку, који је још једном показао да је велики пријатељ Црне Горе. Он нам је у једном искреном и пријатељском разговору дао низ корисних сугестија, које би користиле свакој Влади, а не новој, која тек стартује. Ја се надам да ћемо кроз интезивну сарадњу управо остварити главни циљ, а то је да Црна Гора постане 28. чланица Европске уније (ЕУ)“, казао је Кривокапић.

Лајчак је констатовао да је Црна Гора лидер у процесу ЕУ интеграција у региону и да има све услове да сачува ту позицију до краја.

„Мислим да је реално да Црна Гора постане сљедећа чланица ЕУ. Влада зна шта треба да ради и ми јој желимо успјех у томе и ту смо да јој помогнемо“, истакао је Лајчак.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?