Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министарка Ињац завршила дводневну посјету Бриселу

Објављено: 16.12.2020. 22:19 Аутор: Биро за односе са јавношћу МО
Министарка одбране Оливера Ињац учествовала је у саставу званичне делегације предсједника Владе Црне Горе Здравка Кривокапића, у посјети Бриселу.

Током посјете сједишту Алијансе и Сталној Мисији Црне Горе при НАТО, министарка Ињац одржала је састанак са представницима одбрамбеног и војног дијела Мисије, представницма националног војног дијела Црне Горе при Савезничкој команди за операције (АЦО) у Монсу, као и официрима Војске Црне Горе ангажованим у АЦО. Том приликом, министарка је упозната са појединачним надлежностима и најзначајнијим активностима које Алијанса тренутно спроводи на одбрамбеном и војном плану, као и тежишним задацима, пројектованим за реализацију у наредном периоду. Упозната је са развојем и израдом актуелних стратешких НАТО докумената, концепата и политика, као и динамиком њихове имплементације. 

mod

Уз захвалност на пруженим информацијама, министарка Ињац је констатовала да је чланство Црне Горе у НАТО, поред већ остварених предности, процес који у континуитету изискује висок степен посвећености на националном нивоу. Истакла је да динамична НАТО агенда подразумијева кохезију, посвећеност, уз улагање максималних напора свих запослених одбрамбеног сектора, што ће допринијети да Црна Гора остане препозната као поуздан савезник. Посебно је нагласила да стратегијско и концептуално прилагодјаванје Алијансе новом безбједносном окружењу треба искористити за квалитативну адаптацију стратешких докумената и планова одбране Црне Горе, као и потпуно законско уређење области кризног управљања. 
  
Ангажман у одбрамбеном сектору заснован на професионализму и часном обављању дужности ће увијек имати њену пуну подршку, закључила је министарка Ињац.

Биро за односе са јавношћу Министарства одбране
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?