Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Абазовић, Спајић и Митровић посјетили Улцињ

Објављено: 17.12.2020. 13:30 Аутор: Кабинет потпредсједника Владе Црне Горе

Потпредсједник Владе др Дритан Абазовић, министар финансија и социјалног старања мр Милојко Спајић и министар екологије, просторног планирања и урбанизма Ратко Митровић боравили су данас у првој званичној посјети Општини Улцињ.

У разговору са предсједником Општине Улцињ Љором Нрекићем, Абазовић је нагласио значај који та општина има за Црну Гору. 

Абазовић је поцртао да ће Влада помоћи важне инфраструктурне пројекте и да ће максимално подржати пројекат изградње булевара према Ади.

,,Улцињ је једна од Општина са највише ресурса у Црној Гори, што у претходном периоду није валоризовано на најбољи начин. То се у што хитнијем року мора промијенити", указао је Абазовић.

Предсједник Општине Улцињ Љоро Нрекић пожелио је добродошлицу делегацији Владе Црне Горе и пожелио срећан рад новоизабраној Влади Црне Горе.

Нрекић је упознао представнике Владе са тренутном ситуацијом и пројектима које локална власт обавља у тој општини, као што су уређење канализационе мреже и водоснабдијевања. Навео је да се нада да ће нова Влада наставити да сарађује са Општином Улцињ. 

Министар финансија и социјалног старања мр Милојко Спајић истакао је да Влада Црне Горе има велике инвестиционе амбиције за Улцињ, имајући у виду изразито велик привредни потенцијал ове општине. У циљу спречавања даље девастације природних ресурса, он је нагласио да је улагање у екологију од пресудног значаја, као и да ће се посебно водити рачуна да све будуће инвестиције буду еколошки прихватљиве. Министар је поручио да ће Општина Улцињ у наредном периоду имати пуну подршку и помоћ Владе Црне Горе у свом даљем економском развоју, како се најјужнија црногорска општина не би осјећала економски дискриминисано.

Министар екологије, просторног планирања и урбанизма Ратко Митровић је посебно био заинтересован за ниво ријешености имовинско-правних односа неопходних за даље урбанистичке захвате на територији општине Улцињ. Заједно са државним секретаром Данилом Мрдаком и са представницима НВО за заштиту животне средине, стекао је додатни увид у кључне еколошке тачке и проблеме, као и у неопходност њиховог што скоријег рјешавања.

Министар је изјавио да је већ обавио састанак са свим значајнијим НВО за заштиту животне средине и да је, између осталог, договорено да се обиђу сва неријешена еколошка жаришта, и да је одлучио да прву посјету уприличи управо у Улцињу.

„Неопходно је ставити Солану у функцију: прво производну, а затим едукациону и туристичку, водећи, прије свега и изнад свега, рачуна да се потпуно еколошки сачува и оплемени. Врата свих добронамјерних стручњака посвећених овим проблемима од сада су отворена“, закључио је министар Ратко Митровић.

Потпредсједник Абазовић и министри Спајић и Митровић током данашњег боравка у Улцињу посјетили су Аду Бојану, Малу Плажу, Солану и Валданос, највриједније природне ресурсе које та општина има. Влада Црне Горе ће у наредном периоду посветити више пажње заштити тих значајних локалитета, како за Улцињ, тако и Црну Гору.

Dritan Abazović, Ratko Mitrović i Milojko Spajić - Ulcinj (17.12.2020.)
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?