Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Братић и Попа: Још чвршћа сарадња са ЕУ

Објављено: 21.12.2020. 14:44 Аутор: ПР слузба

Министарка просвјете, науке, културе и спорта др Весна Братић јуче је примила у прву званичну посјету шефицу делегације Европске уније у Црној Гори Оану Кристину Попу.

Министарка Братић упознала је шефицу делегације Европске уније са затеченим стањем у ресорима и казала да се главни приоритети у управљању односе на деполитизацију и повратак дјеце у школско безбједно окружење.
"Фокусирани смо на младе људе и Универзитет коме у овом мандату желимо да посветимо још више пажње", истакла је министарка.

pr

Оана Кристина Попа је указала на досадашње пројекте Европске уније у Црној Гори и веома плодну сарадњу. Она је истакла да су на пројекте који се односе на образовање, спорт, науку и културу до сада уложена значајна средства. Посебно је нагласила значај Ерасмус програма и размјене, ИПА фондова, дигиталне трансформације, истраживачких дјелатности као и усклађивање образовних програма са тржиштем рада.

Поручено је да ће Министарство просвјете, науке, културе и спорта као и делегација Европске уније у Црној Гори бити стратешки партнери у реализацији започетих пројеката и отварању нових.

 

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?