Саопштење о одлуци Владе донијете 14. децембра 2020. године без одржавања сједнице

Овај чланак садржи листу докумената

Влада Црне Горе је, на основу члана 10 Уредбе о Влади Црне Горе, у понедељак, 14. децембра 2020. године одлучила о Информацији о резултатима емисије обвезница на међународном тржишту у 2020. години којом је прихватила услове за емисију обвезница на међународном тржишту у 2020. години на основу резултата достављених понуда, односно одлучила да Црна Гора изда обвезнице у укупном износу од 750.000.000,00 €, са каматном стопом од 2,875 % годишње, које доспијевају 16. децембра 2027. године.

Истовремено, Влада је усвојила Резултате понуда достављених у поступку емисије обвезница, Документ о земљи (Проспецтус), Опште обвезнице (Глобал Нотес), Документа Органа надлежног за поступање у финансијским пословима (Финанциал Цондуцт Аутхоритy-ФЦА) и документа Лондонске берзе хартија од вриједности (Лондон Стоцк Еxцханге плц.), Сертификат издаваоца (Цертифицате оф тхе Иссуер) и овластила Милојка Спајића, министра финансија и социјалног старања да потпише потребна документа која се односе на емисију обвезница.




Одлуке без одржавања сједница

На основу члана 10 Уредбе о Влади Црне Горе:
-Влада може, на предлог предсједника Владе, у хитним и другим оправданим случајевима, без одржавања сједнице одлучити о појединим питањима, на основу прибављених сагласности већине чланова.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?