Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Црна Гора и Француска настављају са одличном сарадњом

Објављено: 23.12.2020. 22:26 Аутор: мод

Министарка одбране Црне Горе Оливера Ињац састала се са отправником послова Амбасаде Француске у Црној Гори, Лораном Гонсалвешом и изаслаником одбране те земље, пуковником Фабрисом Дудом.

То је била прилика за осврт на досадашњу успјешну одбрамбену сарадњу Црне Горе и Француске, уз очекивање да ће се иста наставити и додатно унаприједити и у будућем периоду. Министарка Ињац изразила је задовољство сусретом и похвалила посвећеност Амбасаде Француске одржавању веома добрих односа двије земље, као и јачању интензитета сарадње у домену одбране. Указавши на приоритете новоформиране Владе, са фокусом на посвећеност ЕУ интеграцијама и испуњавању обавеза из чланства у НАТО, Ињац је истакла и доприносе Црне Горе регионалној стабилности, његујући добросусједске односе.

Отправник послова Амбасаде Француске, Лоран Гонсалвеш и пуковник Фабрис Дуда честитали су министарки Ињац на преузимању веома одговорне функције, те изразили задовољство због чињенице да ће Црна Гора и у будућности наставити путем реализације најзначајнијег спољнополитичког циља, чланства у Европској унији. Такође, нагласили су значај билатералних пројеката између Министарства одбране Црне Горе и Министарства војске Француске, попут подршке усавршавања људских ресурса у домену одбране, учешћу у међународним мисијама и операцијама, као и сарадње у оквиру Заједничке безбједносне и одбрамбене политике (ЦСДП).

Током састанка потврђено је да ће се и убудуће радити на реализацији активности предвиђених Планом билатералне сарадње, у циљу развијања одбрамбене сарадње између Француске и Црне Горе. Истакнуто је и да ће се посвећено радити на развијању модалитета за одржавање и додатно јачање пријатељских билатералних односа у свим областима од заједничког интереса.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?