Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Одржан први Меетуп на тему блоцкцхаин технологије

Објављено: 29.12.2020. 16:54 Аутор: Министарство науке
НВО Зид и Упбеат Хуб одржали су први Меетуп догађај у Подгорици на тему блоцкцхаин технологије.

Овај догађај реализован је као дио активности пројекта „Примјена блоцкцхаин технологије у пружању сервиса у туризму“ који се реализује кроз ИПА Колаборативну грант шему за иновативне пројектне идеје. Пројекат предвиђа развој дијалога са финансијским институцијама у земљи (Централна банка, Министарство финансија, Пореска управа), како би се остварила посебна сарадња у увођењу блоцкцхаин-а у Црној Гори. Извршни директор Упбеат Хуб-а, Игор Милошевић, навео је да је основна идеја пројекта да се кроз мултисекторски приступ развије одређени број истраживачких радова који ће пружити низ препорука у разумијевању блоцкцхаин технологије али и регулисању дигиталне својине и црyпто средстава. Посебан дио активности везан је за тестирање комплетног модела стабле цоин-а у области туризма. С обзиром да је и на нивоу Европске Уније донешен сет мјера и стратегија којима се жели регулисати концепт дигиталне својине, организатори су истакли да је управо сада идеална прилика да се о овој теми разговара и на националном нивоу.

На догађају су представљени налази истраживања везано за правни аспект, економски бенефит концепта али су такође размијењена мишљења и искуства присутних.
Уговор је почео са реализацијом у марту 2020. године и трајаће 24. мјесеца.

Ministarstvo nauke
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?