Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Абазовић честитао Дан оснивања Пријестонице Цетиње

Објављено: 03.01.2021. 16:45 Аутор: Кабинет потпредсједника Владе Црне Горе

Потпредсједник Владе Црне Горе др Дритан Абазовић честитао је градоначелнику Пријестонице Александру Кашћелану, предсједници Скупштине Пријестонице Маји Ћетковић, као и свим грађанима, 4. јануар, Дан оснивања Пријестонице Цетиње, наводећи да је обавеза Владе да се на посебан начин посвети њеном развоју.

„Пријестоница је темељ Црне Горе и нит која повезује црногорску историју, културу и традицију. Ова генерација се огријешила према Цетињу и нова Влада треба да стане на крај таквом поступању“, казао је Абазовић. 

Абазовић је навео да су до сада многи чланови Закона о Пријестоници били мртво слово на папиру и да је њихова примјена основ развоја Цетиња. 

Изванредан географски положај, културно-историјско насљеђе, природна богатства два национална парка идеални су за развој привреде и туризма. Невјероватно је да, и поред свега тога, Цетиње данас представља град из којег се одлази. На нама је да исправимо ту неправду, закључио је Абазовић.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?