Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Кривокапић - Гашпарикова: Подршка УНДП-а врло значајна за Црну Гору

Објављено: 13.01.2021. 19:15 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе

Предсједник Владе Црне Горе, проф. др Здравко Кривокапић разговарао је данас у свом кабинету са сталном представницом УНДП-а у Црној Гори, Даниелом Гашпариковом.

Премијер Кривокапић казао је да је подршка УНДП-а врло значајна за Црну Гору. Кривокапић је упознао Гашпарикову са свим изазовима са којим се суочава Влада Црне Горе. Саговорници су се сагласили да ће заједно радити на проналажењу најбољих рјешења, посебно у оним областима у којим је УНДП активан.

Премијер Кривокапић казао је да је један од приоритета Владе дигитализација, посебно у здравству.

Гашпарикова је казала да је УНДП спреман да пружи подршку у бројним областима, посебно у процесу реформе јавне управе, социјалне заштите, инклузивног развоја и дигитализације здравственог система. Гашпарикова је указала и на потребу примјене најновијих достигнућа у телемедицини.

„Надам се да ће резултати у имплементацији Интегрисаног здраврственог информационог система, посебно у Клиничком центру Црне Горе бити видљиви у блиској будућности“, навела је стална представница УНДП-а и указала и на потребу примјене најновијих достигнућа у телемедицини.

Гашпарикова је нагласила да је зелена економија веома важна када су у питању инвестиције и економски опоравак Црне Горе. Она је истакла и да је потребно радити на јачању конкуретности у области економије, али и на потреби да економски раст буде инклузиван за све категорије становниства.

Саговорници су се сагласили да је неопходно радити на иновацијама и новим технологијама које могу довести до даље диверзификације економије. Закључили су и да је неопходно радити на смањењу емисије штетних гасова кроз различите пројекте.

„Иновације, креативност и стартапови су насушна потреба Владе Црне Горе“, казао је премијер Кривокапић. 

Кривокапић и Гашпарикова разговарали су и о социјалној заштити, и о родној равноправности, превасходно кроз оснаживање предузетничког потенцијала жена, као и о значају спречавања и сузбијања родно заснованог и насиља у породици.

Zdravko Krivokapić - Danijela Gašparikova (13.01.2021.)


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?