Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Ињац са Зелиолијем о унапређењу сарадње у области одбране

Објављено: 19.01.2021. 20:22 Аутор: мод

Министарка одбране Црне Горе Оливера Ињац састала се са амбасадором Републике Италије у Црној Гори, Луком Зелиолијем.

Министарка Ињац истакла је задовољство до сада оствареном сарадњом у области одбране и изразила увјерење за њено додатно унапређење, како на билатералној основи, тако и у оквиру НАТО. Истакавши да двије пријатељске државе одржавају висок степен свеукупног политичког дијалога, министаркла је изразила посебну захвалност поводом континуиране подршке Црној Гори у оквиру њених евроинтеграцијских активности.

Ињац је нагласила значај спровођења Аир Полицинг мисије заштите ваздушног простора Црне Горе од стране ваздухопловних снага Републике Италије, сарадње двије морнарице, као и заједничког учешћа Војски двије земље у међународним мисијама, доприносу колективним напорима Алијансе у области обезбјеђивања безбједности и стабилности. Министарка је исказала посебну захвалност Републици Италији на подршци Црној Гори на пољу образовања црногорских кадета на престижним војним академијама у тој земљи. Подсјетила је и на важност сарадње у регионалним иницијативама, са посебним акцентом на Адрион и Иницијативу за одбрамбену сарадњу - ДЕЦИ.

Амбасадор Зелиоли честитао је министарки Ињац на именовању, потврђујући посвећеност Републике Италије развоју пријатељских билатералних односа са Црном Гором. Зелиоли се сагласио да је сарадња у области одбране веома квалитетна, као и да је додатно унапријеђена заједничким чланством у НАТО, што доказују многобројне билатералне одбрамбене активности.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?