Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Абазовић са привредницима: Сви заједно да радимо у интересу економског развоја наше Црне Горе

Објављено: 25.01.2021. 14:15 Аутор: Кабинет потпредсједника Владе Црне Горе

На иницијативу потпредсједника Владе Црне Горе др Дритана Абазовића данас је у вили „ Горица“ уприличен састанак представника Владе са највећим црногорским привредницима. Састанку су, поред потпредсједника Абазовића, присуствовали министар капиталних инвестиција Младен Бојанић, економског развоја Јаков Милатовић, пољопривреде пољопривреде, шумарства и водопривреде Александар Стијовић и министар просторног планирања и урбанизма Ратко Митровић.

На самом почетку, потпредсједник Абазовић је казао да је састанак организован са циљем да се Влада и највећи привредници у земљи упознају, као и да се пошаље порука да је Влада Црне Горе отворена за сваки фер бизнис, те да у овој кризној години треба да нађемо заједнички именитељ за одговор на кризу.

Потпредсједник је упутио извињење свима онима који нијесу позвани на састанак, а својим радом и значајем за привреду су то заслужили, правдајући то епидемиолошким мјерама које су умногоме утицале на овакву организацију. Потпредсједник Абазовић је казао да је састанак са највећим привредницима у земљи тек почетак комуникације и да слиједе слични састанци са привредницима из малог и средњег бизниса.

Потпредсједник Абазовић је нагласио да се привредници неће више дијелити на наше и њихове, те да заједнички циљ мора да буде економски напредак Црне Горе. Потпредсједник је саопштио да Влада не може остварити резултате без привреде, али да ни бизнис не може функционисати без Владе, исказујући отвореност за све добронамјерне иницијативе.

Потпредсједник Абазовић је у осврту на кризу, изазвану вирусом COVID-19, казао да је свака криза уједно и шанса, те да ова треба да буде прилика да кренемо напријед. Потпредсједник је навео да је у овом тренутку јако битно да се стекне веће повјерење између Владе и привреде, као и да се креира амбијент у којем ће сви имати једнаке шансе за развој бизниса. Потпредсједник Абазовић је закључио да Влада жели да пошаље јасну поруку отворености према привреди и искаже подршку реалном сектору.

Dritan Abazović i ministri - sastanak sa privrednicima (25.01.2021.)
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?