Саопштење о одлукама Владе донијетим без одржавања сједнице 21, 22. и 26. јануара 2021. године

Овај чланак садржи листу докумената

Влада Црне Горе је на данашњој сједници усвојила записнике о одлукама донијетим, на основу члана 10 Уредбе о Влади Црне Горе, без одржавања сједнице 21, 22. и 26. јануара 2021. године.

Влада је 21. јануара 2021. године утврдила Предлог за именовање Дејана Вукшића за директора Агенције за националну безбиједност.

Донијето је и Рјешење о разрјешењу Нине Вујовић, савјетнице генералног секретара Владе, дужности чланице Савјета за приватизацију и капиталне пројекте, због подношења оставке.

Влада је 22. јануара 2021. године усвојила Информацију о једноставној набавци услуге вршења ревизије финансијских исказа Друштва са ограниченом одговорношћу „Црногорски оператор тржишта електричне енергије“ – Подгорица за 2020. годину и у вези са именовањем независног ревизора за ревизију истих. У том контексту, донијета је и Одлука о именовању независног ревизора Друштва са ограниченом одговорношћу „Црногорски оператор тржишта електричне енергије“ – Подгорица.

Донијета је и Одлука о сазивању ванредне Скупштине акционара Електропривреде Црне Горе АД Никшић, која ће се одржати 25.02.2021. године, са дневним редом:

  • разрјешење свих чланова Одбора директора
  • именовање нових чланова Одбора директора.

Такође, Влада је овластила министра капиталних инвестиција Младена Бојанића да у име Владе Црне Горе као већинског акцинара присуствује сједници и гласа на истој.

Влада је дала сагласност на Финансијски план Контроле летења Србије и Црне Горе СМАТСА д.о.о. Београд за 2021. годину.

Донијето је и Рјешење о именовању Гордане Радовић за савјетницу предсједника Владе Црне Горе за економска питања.

За в. д. генералног директора Обавјештајно-безбједносног директората у Министарству одбране одређен је Александар Шарановић, до постављења генералног директора овог директората у складу са законом, а најдуже до шест мјесеци.

Влада је 26. јануара 2021. године донијела Одлуку о образовању Комисије за утврђивање предлога листе кандидата за чланове одбора директора и извршног директора у Друштву са ограниченом одговорношћу за транспорт путника и робе у ваздушном саобраћају „ТоМонтенегро“.

Усвојена је и Информација о измирењу обавеза Владе Црне Горе према Еxим Кина банци по основу државних гаранција издатих за потребе кредитних аранжмана закључених између Црногорске пловидбе АД Котор и Еxим Кина банке, као и Барске пловидбе АД Бар и Еxим Кина банке и Захтјев Еxим Кина банке, за измирење доспјелих обавеза по основу државних гаранција издатих за кредитне аранжмане између Црногорске пловидбе АД Котор и Еxим Кина банке, као и Барске пловидбе АД Бар и Еxим Кина банке. Влада је прихватила Захтјев Еxим Кина банке за измирење доспјелих обавеза по основу издатих гаранција, у износу од 4.638.758,33 америчких долара, увећаних за додатне трошкове камате који ће се накнадно обрачунати од дана доспјећа до дана плаћања, у еурској противвриједности на дан плаћања и дала сагласност да се доспјеле обавезе измире Еxим Кина банци до рока наведеног у Захтјеву. Такође, Влада је задужила Министарство финансија и социјалног старања да након плаћања гарантованог износа достави потребну документацију Заштитнику имовинско-правних интереса Црне Горе.

Одлуке без одржавања сједница

На основу члана 10 Уредбе о Влади Црне Горе:
-Влада може, на предлог предсједника Владе, у хитним и другим оправданим случајевима, без одржавања сједнице одлучити о појединим питањима, на основу прибављених сагласности већине чланова.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?